Auto verkopen » 2de hands auto verkopen

2de hands auto verkopen

Een 2de hands auto verkopen kan op meerdere manieren. Zo kun je kiezen voor een zoekertje, een auto inkoper of handelaar, en een autoveiling. Het verschil leggen we hieronder uit.

auto verkopen tweedehands

Auto verkopen via zoekertje

Een 2de hands auto verkopen is iets wat veel mensen doen wanneer ze genoeg tijd hebben. Let op: verkopen via een zoekertje kost vaak veel tijd. Gemiddeld duurt het de gemiddelde verkopen 2 weken. Er worden veel zoekertjes geplaatst waardoor jouw auto snel zakt in de resultaten. Door te betalen voor sponsoring en het zoekertje bovenaan te plaatsen kom je weer in beeld.

Auto verkopen via auto inkoper of handelaar

Een 2de hands auto verkopen via een auto inkoper of handelaar gaat meestal vrij rap. Binnen enkele dagen heb je vaak een inkoper of opkoper gevonden die interesse heeft en een goede prijs biedt.

Auto verkopen via online veiling

De autoveiling is vaak een effectieve manier om een 2de hands auto te verkopen. Er zijn dan meerdere autobedrijven die gaan bieden en je kunt dan de auto verkopen tegen het hoogste bod. Niet alle veilingen zijn kosteloos of vrijblijvend. Daar moet je even goed op letten. Autoveilingen die gratis zijn, vermelden dit duidelijk op hun website.

 

Snelste manier van verkopen

Verkopen kan veel tijd kosten. De snelste manier om een 2de hands wagen te verkopen is:

  1. verkopen aan een autoveiling
  2. verkopen aan een inkoper
  3. verkopen via een zoekertje

Verkopen zonder gedoe

Wie een zoekertje plaatst en zelf 2de hands een auto gaat verkopen, krijgt te maken met lastige particulieren die gaan onderhandelen over de prijs en proefritjes willen maken. Dit kost bovendien veel tijd. De manieren van verkopen met het minste gedoe zijn:

  1. verkopen aan een autoveiling
  2. verkopen aan een inkoper
  3. verkopen via een zoekertje