Auto verkopen via autoveiling

Een auto verkopen via een autoveiling is een van de snelste auto verkoop methodes. Je meldt je wagen aan bij de veiling, upload een aantal foto’s, voegt een beschrijving toe van in welke staat de auto verkeert, en verkoopt je auto aan een van de aangesloten autobedrijven.

Een Auto verkopen via de autoveiling is snel en doeltreffend. Autoveilingen zijn eenvoudig in gebruik en kosten ook weinig tijd. De verkoop wordt voor je geregeld.

Er zijn verschillende partijen in Belgie die fungeren als autoveiling. De partijen waar je jouw auto kunt laten veilen zijn:

  1. besteautobod.be
  2. wijkopenautos
  3. ikwilvanmijnautoaf
  4. opkoperswagens
  5. ikdoemijnautoweg

Waar moet je op letten bij een autoveiling?

Een autoveiling kost soms geld. Wanneer de autoveiling gratis is, dan staat er duidelijk op de autoveiling website aangegeven dat het gratis is (en/of vrijblijvend). Staat dit er niet, dan is de autoveiling in 9 van de 10 gevallen niet gratis, en wordt er geld gerekent bij een verkoop of transactie.

Niet iedere veiling hanteert dezelfde voorwaarden. Zo haalt niet iedere koper die is aangelsoten bij de autoveiling de auto op. Sommige autoveilingen hebben kopers die altijd de auto gratis komen ophalen. Je hoeft dus niet naar Brussel, Gent, of Antwerpen met je auto om hem daar te verkopen, en dan maar zien hoe je weer thuis geraakt. Wanneer de autoveiling de auto bij u thuis ophaalt, dan staat dit ook duidelijk vermeldt op de website.

Hoe snel kan ik mijn auto verkopen via een veiling?

Veel autoveilingen hebben een systeem waarbij je binnen 24 of 48 uur je auto kunt verkopen. Hoe snel dit gaat hangt van de veiling af. Lees daarom de informatie op de websites.