Occasie verkopen

Makkelijk en snel een occasie verkopen

Een occaseie verkopen is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom is het slim om vooraf wat informatie in te winnen over ‘hoe je occasie verkopen‘. Je stuit dan snel op verschillende tips.

Ook wij geven hier een aantal tips om je occasie snel te verkopen aan een goede prijs.

TIP 1: Zorg dat de wagen gekeurd is voor verkoop

Verkoop je de wagen aan een particulier, dan moet hij gekeurd zijn voor verkoop. Bij de verkoopkeuring wordt een roze formulier afgegeven. Dit formulier heeft de koper nodig om de wagen in te schrijven bij de DIV. Zonder inschrijvingsbewijs mag er niet met de auto gereden worden, en kan hij ook niet verzekerd worden.

Ga je de occasie verkopen aan een autobedrijf dan is een keuring voor verkoop niet altijd nodig.

  • autokeuring: keuring voor verkoop
  • roze formulier

TIP 2: Zorg dat de occasie er proper uitziet

Niemand wilt een niet propere occasie kopen, tenzij de prijs onder de marktwaarde ligt. Wil je de occasie verkopen aan een goede prijs, dan moet deze er ook mooi en proper uitzien. Maak de auto proper en rijdt desnoods door een carwash om het te laten blinken.

  • auto proper maker
  • neem een carwash

TIP 3: Zorg dat er geen gebreken zijn of maak ze kenbaar

Ga je een occasie verkopen, dan is het slim om eventuele gebereken te verhelpen. Dat maakt het verkopen gemakkelijker. Zijn de kosten voor het herstellen van de gebreken te kostbaar, dan is het slim om ze in het zoekertje te vermelden, of door te geven aan de auto inkoper of autoveiling wanneer je de verkoop uitbesteed.

  • verhelp gebreken
  • maak gebreken kenbaar

TIP 4: Trek goede foto’s om een goede prijs te krijgen

Slechte foto’s maken het lastig om de occasie te verkopen. Mensen willen goed en duidelijk zien wat er te koop aangeboden wordt. Kijk hoe andere hun occasie aanbieden op een zoekertjes site en neem dat als voorbeeld.

  • goede foto’s maken de verkoop gemakkelijker