Schadeauto verkopen

Een schadeauto verkopen is niet altijd even gemakkelijk, en je krijgt ook niet altijd een even goede prijs terug. De belangrijkste reden, waardoor het verkopen van een schadeauto niet makkelijk gaat is doordat de particuliere markt afvalt. Particulieren willen geen schadeauto kopen. Het enige wat nog overblijft zijn autobedrijven, garagisten, en schade herstel bedrijven.

Een schadeauto verkopen kost vaak tijd. Je moet immers de juiste koper zien te vinden die de juiste prijs biedt. Er zijn websites waar je snel een schadeauto verkopen kunt. Schadeauto’s worden ook wel autowrak genoemd, dus daar kun je ook op zoeken.

Er zijn ook autoveilingen in Belgie die een groot klantenbestand hebben aan garagisten die schadeauto’s opkopen. Autoveilingen waar je een schadeauto kunt verkopen vermelden dit vaak duidelijk.

Hoeveel is een schadeauto waard?

Hoeveel een schadeauto waard is hangt af van het merk, type, bouwjaar, kilometerstand, en de schade. Jonge auto’s (tot 7 jaar) met schade zijn relatief veel waard. Oudere wagens zijn lastig te verkopen, tenzij het om dure merken gaat zoals BMW, Mercedes, Land Rover, Audi, en ga zo maar door. Bij een auto verkoop site of veiling kun je vaak gemakkelijk achterhalen (gratis) hoeveel een schadeauto waard is. Je laat simpelweg de bedrijven een bod uitbrengen, wat gratis kan.

Hoeveel krijg je voor een schadeauto terug bij verkoop?

Wie een schadeauto wilt verkopen weet vaak hoe groot de omvang is van de schade, en wat de kosten zijn van de herstelling. De herstellingskosten moet je sowieso aftrekken van de dagwaarde. Daarnaast gaat er nog een bedrag af omdat het een schadeauto betreft. Ook hier is het afhankelijk van de dagwaarde, het merk, type, bouwjaar, kilometerstand, en omvang van de schade. Kleine schade heeft een minder grote impact op de verkoopprijs dan een grote schade. Er zijn alsnog veel sites die snel een goed bod uitbrengen een een schade auto kopen ophalen.