Wagen verkopen

Binnen korte tijd de wagen verkopen? Lees dan onze tips hieronder!

Een wagen verkopen hoeft niet moeilijk te zijn. Het is vergelijkbaar met een recept voor een maaltijd. Wanneer je het recept volgt, dan krijg je een lekkere maaltijd.

TIP 1: Keuring voor verkoop + roze formulier

Laat de wagen keuren voor verkoop. Normaal moet je wagen jaarlijks gekeurd worden. Dit kun je tegelijker combineren met een keuring voor verkoop. Dit wordt ook wel de verkoopkeuring genoemd. Wanneer de wagen is goedgekeurd, en gekeurd is voor verkoop, dan wordt er een roze formulier afgegeven. Dit formulier heeft de koper nodig om de auto in te kunnen schrijven en te kunnen verzekeren.

  • laat de wagen keuren voor verkoop

TIP 2: Kies of je zelf de wagen gaat verkopen of die door een partij laat doen

Je kunt zelf een wagen verkopen via een zoekertje, en dat kost tijd en geld. Je kunt ook een partij de wagen laten verkopen, en daardoor kun je snel van de wagen afgeraken. Een autoveiling als voorbeeld genomen kan de wagen verkopen in 1 dag aan een goede prijs. Ga je de wagen verkopen via een verkoopsite dan is een keuring voor verkoop (tip1) vaak niet nodig.

TIP 3: Gebreken laten herstellen

Ga je zelf de wagen verkopen aan een particulier, dus via een zoekerje, dan is het verstandig om alle gebreken te laten herstellen. Wordt het herstellen van de gebreken te kostbaar, dan is het sowieso aan te raden om alle gebreken te communiceren in het zoekertje.