Welke stationwagon kopen – Beste 2021

Een stationwagon koop je vanwege zijn (laad)ruimte. Vaak wordt een stationwagon ook aangekocht als bedrijfsauto. Welke station is het beste en welke moet je kopen? Hier onze TOP 10 voor 2021!

Hoewel stationwagens misschien niet de ultieme veelzijdigheid van een MPV en de hoge rijpositie van een SUV missen , hebben ze de neiging om een ​​aantrekkelijkere rijervaring te bieden dan beide, terwijl ze ze evenaren of verbeteren op het gebied van het laadvermogen. Het betekent dat voor ons de aantrekkingskracht van de stationwagen sterk blijft.

#1 Skoda Octavia

De Skoda Octavia Estate heeft de grenzen verlegd, want hij is groter en beter dan zijn voorganger. Hij werd voor het eerst gekroond tot beste stationcar bij de Auto Express New Car Awards 2013 , en opnieuw in 2019 na een vernieuwing in 2017. Het is een geweldige alleskunner die briljante flexibiliteit biedt voor gezinnen en voor iedereen die prioriteit geeft aan ruimte, comfort en betrouwbaarheid.

De Octavia Estate is altijd een van de ruimste auto’s in zijn klasse geweest, en nu beweert Skoda dat het nieuwe model beschikt over een bagageruimte van 640 liter die oploopt tot 1.700 liter met de achterbank neergeklapt.

#2 BMW 3 Serie Touring

De Touring-versie van de iconische  BMW 3 Serie  is een van de knapste stationwagens die op de markt is, maar biedt nog steeds veel gebruiksgemak met tot 1.500 liter laadruimte wanneer de achterbank is neergeklapt.

Hoewel sommige rivalen de Touring hebben verslagen op laadvermogen, kan geen van hen de rijervaring bieden die BMW heeft gecreëerd met zijn achterwielaandrijving. De xDrive-versies profiteren ook van vierwielaandrijving, wat voldoende zou kunnen zijn om klanten te overtuigen van weer een SUV-aankoop.

#3 Mercedes E-Klasse Estate

De reus van de stationwagenmarkt is de Mercedes E-Klasse Estate, hoewel het nieuwste model niet zo groot is als zijn voorganger. Het is gedaald van 695 liter naar 640 liter, terwijl de achterbank neerklapbaar is om 1.820 liter ruimte te maken. Nogmaals, een daling van 1.950 liter in de oude auto. 

Maar de kofferbakmaat is niet alles, en de rest van de auto heeft een grote aantrekkingskracht. Hij ziet er geweldig uit, om te beginnen, terwijl hij ook een enorm trekvermogen heeft. Alle modellen hebben een zelfnivellerende achtervering en een elektrisch bedienbare achterklep. 

#4 BMW 5 Serie Touring

Wie wil dat een stationwagen indruk maakt op de bedrijfsparking, kiest voor de BMW 5 Serie Touring. Hij is verkrijgbaar in SE- en M Sport-uitvoering en met een breed scala aan sterke benzine- en dieselmotoren, allemaal uitgerust met BMW’s geweldige achttraps automatische versnellingsbak.

Viercilinder dieselmodellen met een lagere specificatie zorgen voor een geweldig brandstofverbruik – de 520d claimt een brandstofverbruik van 55,4 lpg en een uitstoot van 134 g / km. Toch biedt het nog steeds veel prestaties, zelfs als de Touring is geladen.

Nog meer efficiëntie biedt BMW’s plug-in hybride aandrijflijn die, in 530e SE-vorm, tot 45km volledig elektrisch rijdt en een gemiddeld brandstofverbruik van 188,3 mpg – zolang de batterij opgeladen blijft.

#5 Toyota Corolla Touring Sports

De Corolla Touring is een uiterst praktische gezinsbreak, maar biedt ook uitstekende rijeigenschappen, comfort en gebruikskosten.

Het benzine-hybridesysteem werkt goed, zorgt voor een laag brandstofverbruik en lage emissies, wat betekent dat de belasting op bedrijfsauto’s betaalbaarder wordt. Betrouwbaarheid is ook de sleutel voor een positieve eigendomservaring, en Toyota heeft altijd al bekend gestaan ​​voor het produceren van betrouwbare auto’s – in feite eindigde de fabrikant op de zesde plaats van 30 merken in ons klanttevredenheidsonderzoek van Driver Power .

De Corolla Touring is ook redelijk goed om te rijden, met een soepele rit en een moeiteloos vermogen om kuilen en hardere hobbels in de weg aan te pakken. De CVT- versnellingsbak is echter het meest geschikt voor een meer ontspannen rijstijl, aangezien hij nogal luidruchtig kan zijn bij hard accelereren.

#6 Skoda Superb Estate

De  Skoda Superb Estate  is een geweldige auto keuze. Het slordige ontwerp van het vorige model is verdwenen, vervangen door scherpe vouwen en een lagere, bredere carrosserie – maar de auto is goedkoper dan al zijn belangrijkste rivalen.

Er is een ruime keuze aan motoren, te beginnen met een 1,5-liter TSI-benzinemotor, hoewel we ofwel de 2.0 TDI-dieselmotor met 148 pk of het 1,4-liter iV plug-inhybride-model met 215 pk aanbevelen.

Net als bij de vorige auto, is het belangrijkste verkoopargument van de  Skoda Superb Estate  zijn ongeëvenaarde functionaliteit. De kofferbak is gegroeid ten opzichte van het vorige model en biedt nu een caverneuze laadruimte van 660 liter, of 1950 liter met de stoelen neergeklapt. Dat is op hetzelfde niveau als auto’s als de  Mercedes E-Klasse Estate.